Akcija odnošenja kabastog otpada; Za čistije, urednije i lepše Smederevo

SMEDEREVO, 21. septembar 2024 – Smederevsko Javno komunalno preduzeće “Zelenilo i groblja” ponovo pokreće akciju skupljanja i odnošenja kabastog smeća sa teritorije grada i seoskih mesnih zajednica, a nova akcija počinje 30. septembra i trajaće mesec dana.

Akcija će se obavljati po istom principu kao i prethodna, dakle, dana koji je naznačen u rasporedu, žitelji gradskih mesnih zajednica kabasti otpad će izneti ispred svojih domova ili dvorišta, a odnošenje će se vršiti u popodnevnim časovima.

Inače, raspored za iznošenje kabastog otpada je isti kao i raspored redovnog iznošenja smeća, s tim što će se kabasti otpad skupljati od 14 časova.

Kada je reč o seoskim mesnim zajednicama, određenog dana, naznačenog u rasporedu, u centru sela biće postavljen industrijski kontejner od pet kubnih metara u koji će meštani moći da odlože kabasti otpad. Sela Radinac i Vučak, s obzirom da su u sistemu redovnog odnošenja smeća, uvršćena su u raspored gradskih mesnih zajednica.

Kako navode iz ovog komunalnog preduzeća, cilj akcije jeste da se sugrađani oslobode kabastog otpada iz domaćinstava, da bi se izbeglo stvaranje divljih deponija. One predstavljaju veliki problem za okruženje, a građani na ovaj način daju svoj doprinos zaštiti životne sredine.

Kabasti otpad je sav onaj otpad koji je zabranjeno bacati u kontejnere ili ostavljati pored kontejnera, a pod tim se podrazumeva stari nameštaj, ambalaža, dotrajala bela tehnika, stara stolarija i drugi krupan otpad izuzev građevinskog šuta. Šut i zemlju je takođe zabranjeno bacati u kontejnere, ali za ove vrste otpada i dalje važi Odluka o besplatnom odnošenju na gradsko smetlište u Godominskom polju sopstvenim prevozom.

Sve dodatne informacije u vezi sa drugim ciklusom akcije mogu se dobiti pozivom na brojeve telefona: 026/647360, 064/8476515 i 064/8476543.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!